Онлайн психологическо консултиране е вид психологическа помощ и подкрепа, която е подходяща за всеки човек, който усеща, че има проблем или ситуация в живота му, която се повтаря или не може да преодолее сам.

Онлайн психологическата консултация позволява достъп до експерт където и да сте. При нея се осъществява контакт между клиент и специалист от разстояние. Този формат е особено подходящ за:

 • Емоционална и психологическа подкрепа за преодоляване на ситуация, възникнала в момент на пътуване/командировка/ежедневието,
 • Даване на обективна странична оценка/мнение/съвет,
 • Преподаване на ефективни техники за справяне с психически и емоционални проблеми,
 • Даване на обективна обратна връзка,
 • Изслушване и разговор за изпускане на напрежението в ситуации, които не търпят отлагане,
 • Справяне с голям стрес и кризисни ситуации;
 • Помощ при откриване и активиране на собствения ресурс за справяне с живота и вземане на най-правилните решения,
 • Може да се работи за преодоляване на всякакви проблеми от психологически характер, криза на средната възраст, родилна депресия и други състояния, които са нови и непознати на човек,
 • да се намери подкрепа човек да се справи с негативното емоционално напрежение, независимо от какво е породено то,
 • неподходящи избори на партньор (насилник и т.н.),
 • загуба на близък човек,
 • да възстанови душевното си равновесие.
 • В хода на консултирането човек получава един по-широк поглед върху ситуацията, вижда повече възможности и алтернативи, създава се възможност да прецени своята роля в нея,
 • да обмисли всички възможни варианти, да намери най-добрия изход от положението,
 • да подобри самооценката си и да бъде по-смел, да разшири своите възможности.
март 2024
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

%

Всички клиенти, потърсили психологическа консултация подобряват качеството си на живот

Онлайн консултацията по нищо не отстъпва на традиционната лична среща с психолог.

Всички техники и психологически похвати могат да се прилагат успешно, ако клиентът има желание и мотивация за работа върху себе си и развитие. Но, в крайна сметка всичко зависи изцяло от усещането на клиента – дали се чувства по-комфортно в защитена и позната среда или предпочита личния контакт! 

Ако не живеете в София, имате натоварен график, по някаква причина не можете да излизате, то онлайн консултацията е специално за вас! 

Предимства на консултацията по Интернет:

УДОБНА

 • Не се налага да мислите за паркиране, да отделяте време за пътуване до и от кабинета.
 • А след сесията, може просто да се отпуснете и да си дадете време за размисъл и пълноценна почивка.
 • Няма да се тревожите, че ще ви видят да посещавате психолог. 
 • Не се налага да напускате удобната си зона на комфорт.

ДОСТЪПНА

 • Независимо в кой град, страна или континент се намирате, стига да имате добра интернет връзка,  в момент на нужда, винаги може да получите психологическа подкрепа на родния си език. 
 • Ако свършвате работа късно, ако много пътувате или работата ви е изключително динамична и трудно планирате свободното си време.

НАВРЕМЕННА

 • Позволява получаване на помощ/подкрепа/съвет, в момент на криза, точно когато се нуждаете от това. Тази навременна помощ дава възможност да се справите със ситуацията преди тя да се е развила и усложнила.
 • Често това става много по-лесно и по-бързо, отколкото ако се отлага.

%

Успеваемост

Брой индивидуални клиенти

Успешни истории

КОНСУЛТАТИВНАТА РАБОТА ПОВЛИЯВА НА:

✔ Проблеми на работното място

При смяна на работното място, смяна на длъжността, възникнали конфликти в следствие на някаква промяна, проблем с колега или ръководител, проблем с видът работа, желание за преориентиране или сменяне на кариерата, несигурност в себе си и способностите си, изгубена посока

✔ Фобия

Фобия е натраплив, ирационален и силен страх към специфичен обект, определена дейност или специално обстоятелство (човек, предмет, място, животно, усещане, това може да бъде дори Интернет сам по себе си); Страх, който се разпознава от самия индивид като ексцесивен и безпричинен, но когато този страх се превърне в натрапливо състояние и стане значим източник на разстройство, повлиявайки социалното функциониране на човека, се приема за психично нарушение.

✔ Натрапливи мисли

Всички хора имат често повтарящи се тревожни мисли. Ето какво е по-специфично за психологическото състояние Натрапливи мисли: 

✎ натрапливите (обсесивни) мисли са свързани с предполагаема опасност, че с действията или бездействието си ще предизвикате нещо лошо. Страхът обикновено е от замърсяване, заразяване, нарушаване на някакви правила, лош късмет.

✎ натрапливите (компулсивни) действия, наречени още „ритуали“, са предназначени за поправяне на грешките и предотвратяване на лошите събития. Те обикновено са миене, чистене, повтаряне на някакво действие определен брой пъти, броене, проверки и подреждане.

✎ съществува критичност към симптомите – човекът разбира тяхната абсурдност и знае, че те затрудняват ежедневието му, но не може да ги преодолее със собствени сили.

✎ субективното страдание е много силно, а функционирането – провалено.

✎ натрапват се мисли, които са чужди на ценностите и морала на човека.

✎ когато предстои важно събитие, натрапливостите се засилват.

✎Често умът на хората, страдащи от натраплива невроза, е изцяло зает или със самите натрапливи мисли или с борбата с тях.

✎Натрапливостите могат да са едни и същи, или да се обогатяват, докато доведат до пълна инвалидизация.

✎Възможно е да се редуват периоди на натрапливи мисли с тяхното напълно изчезване, или редуване на периоди със слаба изразеност и други граничещи до крайности. В редки случаи мислите могат да прераснат в илюзии – съвкупност от идеи и представи, които не съответстват на действителността.

✔ Паник Атаки и Страхова невроза

Чувство на паника, страх и безпокойство, изпотяване и изтръпване на крайниците, недостиг на въздух, сърцебиене, неспособност да се успокоите, сухота в устата, психическа нестабилност, гадене, виене на свят, умора, отпадналост, безсъние.

✔ Семейно консултиране

Проблеми с доверието, Ревност, Изневяра, Раздяла/развод, Проблеми в комуникацията при големи промени като встъпване в брак, смяна на жилище, раждане на дате, кредит, Проблеми в сексуалното общуване, Предбрачно консултиране, Домашно насилие

✔ Бърнаут

Работата ни е една огромна част от живота ни. Ако усещате повече от два от тези симтоми, значи най-вероятно страдате от бърнаут (професионално прегаряне) и трябва да вземете мерки бързо: раздразнителност, чувство за тотално изчерпване, отпадналост, усещане за досада, силна циничност, липса на мотивация, постоянна умора, липса на концентрация, фокус върху негативните неща, чести здравословни проблеми, проблеми в личните отношения заради работата, постоянно чувство на неудовлетворение, тъга, усещане че няма смисъл.

✔ Загуба на близък човек

При дълбока скръб от ненавременна, насилствена или мъчителна (породена от дълго боледуване) смърт, или просто трудно преодоляване на това житейско събитие.

✔ Ниска самооценка, комплекс за непълноценност, проблеми със самочувствието

Ако се чувствате недостатъчно добри, неможещи, незнаещи, непълноценни, ако усещате, че във вас има един „садистичен критик“, който постоянно:

✎ се стреми към несъществуващо съвършенство или просто към високи стандарти, заради които никога не получавате удовлетворение от работа си;

✎ говори с негативни фрази, изразяващи отрицание, от сорта на: „не съм сигурен, не съм готов, не мога, няма да се справя, нямам достатъчно знания, опит…;“

✎ дава различни извинения и оправдания, в случай че има проблем. Не е способен да понесе отговорността за постъпките и решенията си;  

✎  отхвърля комплиментите и благодарността, чувства се неловко, когато го признаяи и веднага се противопоставя на похвалите, в опит да докаже противното:“О, това не беше нищо особено“,“Аз извадих късмет“, „Колегите ми го направиха, аз просто помогнах“;

✎ Чувството за вина, както и перфекционизмът могат да бъдат причина за ниска самооценка. чувството за вина. Не е важно за какво

✎ е пасивен. Или, иначе казано, липса на всякаква инициатива. Дори и да притежава умения, знания, власт, при първа възможност ги предава в ръцете на някой друг, защото не е сигурен, че ще се справи със своята задача.

✎ се съгласява с отсрещната страна по време на спор, защото не може и не иска да отстоява позицията си, а често дори не е сигурен в нея („може пък другият да знае повече от мен“). 

✎ отхвърля отговорност за собствените си решения. А най-добре ще е, ако нищоне зависи от него, защото най-трудното нещо за несигурните в себе си хора е да бъдат критикувани от близките си, които  се страхуват да не изгубят.

✎ Има и друг вариант, в който хората с ниска самооценка се държат точно на обратно с околните –  проявяват открита враждебност, цинизъм  и агресивност. Но, това е само защитна позиция на принципа „Най-добрият начин за защита е нападението“. 

✔ Депресия

Чувство на апатия, състояние на дисбаланс, системно подтиска радостта от живота, ниска самооценка, негативно възприятие за настоящето и бъдещето, чувство на вина, чувство на самотност, че изпускаш момента, че всичко е загубено и/или без смисъл, меланхоличност, фаталистичност, краен негативизъм, нежелание да станеш от леглото, да излизаш, да се срещаш с хора, спане по 10 и повече часа на ден.

✔ Психосоматични оплаквания

Причинени са изцяло от психиката (в резултат на Стрес, депресия, тревога, страх, завист, ревност в резултат от любовни проблеми, уволнение, загуба на близък човек). Тялото проявява симптоми, без да има медицинска причина за тях. Поява на алергии, хронични болки, главоболие, драстично отслабване/напълняване, безсъние, нервни/истерични изблици, сексуални проблеми, безплодие и тн.

✔ Целеполагане и развитие/ постигане на цели/

Формулиране на приоритети, формулиране на цели, следване на поставените цели, личностно развитие в желана посока. Постигане на мечтите, чрез начертаване на пътна карта до тях и преодоляване на страхът от провал, страх от отхвърляне, страх от негативно развитие на ситуациите или от загуба. 

✔ Поведенчески разстройства

Към тази категория спадат широко разпространените: Асоциално поведение, Клептомания, Отричане, различните видове Обсесии, Параноята и параноидните разстройства, Обсесивно-компулсивно разстройство, Невроза/невротичност и т.нар. Налудност.

Отричане
Защитен механизъм, при който чувствата или желанията са блокирани от личността, защото осъзнаването им би било твърде болезнено.

Обсесии
Продължителни, нежелани, неприятни и нахлуващи мисли, образи или импулси, които повтарящо се появяват в съзнанието на страдащия от обсесивно-компулсивно разстройство и предизвикват силна тревожност. Някои примери за обсесия са страх да не бъдеш заразен от нещо, непрестанни съмнения („изключих ли печката?“), агресивни импулси или сексуални фантазии.

Параноя и параноидни разстройства
Симптомите на параноя включват чувство за преследване и преувеличено чувство за собствена значимост. Разстройството се наблюдава при много психични заболявания, но съществува и като отделно психично заболяване (параноидно личностово разстройство, например). Човек с параноя може да работи и действа както обикновенно всеки ден, докато илюзиите засягат само една област от живота му. Но животът му става изолиран и парцелиран.

Обсесивно-компулсивно разстройство
Невробиологично тревожно разстройство, засягащо повече от 2% от популацията, еднакво разпространено сред мъже и жени. Симптомите обикновенно се появяват през тийнейджърската възраст и ранната възрастност, но повече от една трета от случаите започват още през детството. Страдащите изпитват едновременно обсесии и компулсии: повтарящи се и нежелани мисли и ритуални действия. Обсесиите и нуждата да се преповтарят действията могат за обсебят живота на човека, ако останат нелекувани. Страдащите обикновенно са притеснени от своите проблеми и се борят за контрол над тяхните обсесивно-компулсивни симптоми, но защитата обикновенно отслабва през годините. Обсесивно-компулсивното разстройство е хронично заболяване.

Налудност
Налудностите са странни мисли, които нямат никаква връзка с реалността или пък са нейно грубо изкривяване. Те са явява чест симптом на шизофренията и други психози. Типични са налудностите за преследване, любовна история, величественост и контрол.

Невроза/невротичност
Термин, въведен от З.Фройд за психологическо разстройство, характеризиращо се със самонаказания, нискоадаптивно поведение, емоционална симптоматика или физически симптоми, които защитават личността от несъзнавана тревожност. 

✔ Житейски преходи

Преместване в нова страната. Смяна на партньора. Голяма промяна в кариерата или в живота (поява на деца в семейството, фалит на фирма, излизане от дългогодишни партньорски отношения, стартиране на ново голямо начинание и т.н.). Преодоляване на съмнения и притеснения, свързани с дадената промяна.  Помощ в планирането на прехода. Подкрепа по време на прехода.

✔ Стрес

Най-общо казано стресът е състояние на силно нервно напрежение, което е предизвикано от отрицателни емоционални или физически въздействия.

Той може да се прояви в различни емоционални, поведенчески и дори физически симптоми. Най-честите соматични (физически) симптоми включват нарушения на съня, напрежение в мускулите, мускулни болки, главоболие, стомашно-чревни смущения и умора. Емоционалните и поведенчески симптоми, които могат да съпътстват излишния стрес включватнервност,тревожност, промени в навиците на хранене, включително преяждане, загуба на ентусиазъм или енергия, както и промени в настроението, раздразнителност и депресия. Известно е също, че хората под стрес има тпо-голяма склонност към прекомерна употреба или злоупотреба с алкохоли наркотици, пушенена цигари, също така се хранят нездравословно и не спортуват, което влошава ситуацията.

Има доказателства, че високите нива на стрес, водятдо различни заболявания или състояния. Това включват ревожни разстройства, депресия, както и злоупотребата с наркотични вещества. Стресът може да засегне почти всяка система от органи, както и да провокира разнообразни реакции  като кожни обриви, високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, някои стомашно-чревни заболявания, някои видове рак и дори процеса на стареене. Може да  увеличи честотата и тежестта на мигрената,  главоболието, пристъпитена астмата, както и колебанията на кръвната захар при диабетици. Множество психологически стресови ситуации могат да предизвикат временни (преходни) и дълготрайни (хронична) симптомина сериозно психично заболяване, наречено посттравматично стресово разстройство

Провери свободните часове и направи Бърза & Лесна резервация

Няма за кога да отлагаш! 

%

От клиентите успяват да решат проблема си в рамките на до 10 срещи

%

Успеваемост в работата ми с мотивирани за промяна клиенти


РАБОТИ ЛИ Он-Лайн КОНСУЛТИРАНЕТО?

Да! Вече има много изследвания по този въпрос и всички те единодушно показват, че ефективността на дадена терапия/консултация/обучение зависи пряко от мотивацията на клиента, а не толкова от методите, които експертите използват! Какво означава това? Ако вие наистина сте решили, че искате да промените нещо, независимо дали ще ходите в кабинет на специалист, или ще се срещаме онлайн, вие ще следвате инструкциите, ще полагате усилия и ще виждате резултатите в живота си. Вече съм провел стотици консултации по Интернет с хора от най-различни места в България и чужбина. Ефективността от консултациите, извършени по Скайп, са със същия положителен резултат като тези, които провеждам в кабинета си. 

❥ Ако се притеснявате да...

излизате от вкъщи, да ползвате транспорт, ако страдате от подобен вид фобия, ако имате паник атаки по време на пътуване или изпитвате тревожност, която не ви позволява придвижване до кабинета. 

❥ Ако имате проблем с общуването и...

се чувствате дискомфортно при лична комуникация с хората. Ако избягвате личните срещи, трудно ви е да комуникирате на живо, стеснителни сте и предпочитате по-неформална комуникация, при която да се усещате защитени и в сигурна обстановка, то онлайн консултациите са идеални за вас!

❥ Ако имате съмнения за...

това дали и до колко ще ви помогне психологическата консултация, ако се тревожите да се стрещате лично с психолог или се колебаете, дали аз съм подходящият психолог за вас, то онлайн консултациите са идеални за вас! Те ще ви позволят да се отпуснете много по-бързо и да вземете правилното решение занапред!

❧ Къде и как да си запазя час?

За най-голямо удобство, запазването на час за консултация се прави през календара на този сайт:

 1. Отивате на КАЛЕНДАР
 2. Избирате удобен за вас ден и час,
 3. Виждате в календара моите свободни часове и
 4. Следвате няколко лесни стъпки за заяваване на резервация
 5. За да се финализира резервацията и да запазите желания час за среща, трябва да заплатите предварително за срещата ни. В противен случай заявеният час ще бъде анулиран. 
 6. Всички детайли за разплащане се появяват на екрана след финализиране на резервацията. Ще получите и автоматичен мейл със същата информация, който е възможно да пристигне във Входяща поща или в папка Спам.

Ако по някаква причина не може да направите резервацията по този начин, може да ми се обадите по телефон или да ми пишете на Е-мейла, но имайте предвид, че не мога да отговоря по време на работа. 

❧ Кога, как и колко плащам?
 • След запазване на час през Календара на настоящия сайт се отваря страница с подробна информация за различните опции за плащане. Същата информация се изпраща и до имейла, с който си се регистрирал. Ако не е във Входяща поща, провери папка Спам.
 • Може да заплатиш по най-удобния за теб начин: 
 • Имаш 24 часа за плащане на резервирания час. В противен случай резервацията ще бъде изтрита автоматично.
 • Цената е посочена в настоящия сайт, страница Календар, както и в страницата за плащане, която се появява след завършване на резервацията.
 •  Заплаща се в български лева.
 • Заплащаш предварително и в пълен размер на сумата за всички видове консултации, по най-удобния за теб начин.
 • Парите трябва да са пристигнали по сметката 24 часа след създаване на резервацията в сайта, в противен случай резервацията се изтрива автоматично.
 • Резервации се създават единствено и само през Календара
 • Ако клиентът е заплатил, но е възпрепятстван, трябва да се обади възможно най-рано за промяна на часа. Не по-късно от 24 часа. Сумата за консултацията не се връща, а остава за следващата насрочена среща.
 • Ако има основателна причина за отлагане с предизвестие по-малко от 24 часа, сумата за консултацията не се връща, а остава за следващата насрочена среща.
 • Ако клиентът не предупреди за отлагане/отменяне на насрочена консултация и/или няма основателни причини, консултацията се счита за проведена, а сумата за консултацията остава като компенсация за потърпевшата страна.
❧ Какво представлява една консултация?
 • Консултациите се извършват в рамките на предварително договорен брой срещи (в зависимост от заявката и индивидуалната нужда на клиента), всяка от които с продължителност от 60 минути.
 • Срещите се провеждат само след предварително договаряне на ден и начален час.
 • Всяка среща започва най-късно до 15 минути след уговорения начален час.
 • Прилага се правилото: една среща – един проблем.
 • Мястото на срещата се уточнява по време на резервирането на час (то може да бъде онлайн – по скайп, или лично, в кабинета, адресът на който е посочен в настоящия сайт)

В рамките на срещата клиентът споделя проблема, отговаря на доуточняващи въпроси и разисква казуса с психолога. Важно е клиентът да е напълно искрен и отворен към нови предложения и прилагане на предложените от психолога техники и упражнения. Често разговорът изглежда обикновен за клиента, но психологът е обучен в задаване на правилните въпроси, в преструктуриране на ума и приоритетите, в откриване на корените на проблема, затова е важно активното участие и откритост от страна на клиента. Като, разбира се, психологът спазва пълна и постоянна конфиденциалност за всяка информация, която научава от своя клиент, както и самия факт за потърсена психологическа помощ от дадения човек.

❧ Колко сесии ще са ми необходими, за да има ефект?

Всеки човек е различна вселена. Също така няма шаблон, по който да се работи – зависи какви са целите ви, колко дълбоки са причините, предизвикали проблема, колко дълго са действали в живота ви, дали тези причини не обслужват други обстоятелства, с които не искате да се разделите, но най-вече колко усилия сте готови да инвестирате за промяната. Преди да дойдете при мен ви моля да се запитате – готови ли сте за истинска промяна? Защото не аз, а вие самите сте отговорни за изборите и действията си и когато настъпи моментът Вие ще трябва да се промените. Аз не мога да го направя вместо вас! 

Понякога една-две сесии може да са достатъчни, в други консултирането може да продължи месеци. Често се случва човек да постигне успех в първите крачки от промяната и да спре да изгражда новият си живот, след което отново да се върне в изходна позиция, затова е важно да има търпение и постоянство. 

❧ Искам да доведа някой със себе си, може ли?

За максимална ефективност е препоръчително психологическата консултация да се извършва на 4 очи, освен ако не е семейна или не се работи с малолетен.

Практиката ми категорично показва, че ако има страничен човек по време на работа, той влияе силно на клиента, прекъсва негативно целия процес на работа, клиентът не може да се съсредоточи и отпусне качествено. Ако имате близък приятел, който искате да дойде с вас за подкрепа, нека ви придружи до вратата, а след срещата ни може да споделите всичко, което искате. Ако имате проблем и не можете да стоите/излизате сами от вкъщи, нека придружител ви доведе и остави в кабинета, а след края на часа да ви забере. В крайна сметка, работата с психолог е време, което вие подарявате сами на себе си, за да се изправите пред най-съкровените си страхове, мечти и проблеми. Това е време, което е само и единствено за вас. Дайте си шанс за пълно потапяне в процеса на психологичната работа, а после може да бъдете с приятелите и близките си колкото искате. 

Вземи повече от живота!