Методи 

на работа

Промяната идва с действието!

Това са основните направления, които ползвам по време на работа. Чрез тях помагам на всеки един мой клиент. Кой метод ще изберем, какви техники ще използваме, как ще ги съчетаем и колко време ще работим – всичко това зависи от индивидуалните желания, нужди и естеството на темите, върху които ще работим с конкретния човек. 

Ако имаш допълнителни въпроси може да прочетеш ОТГОВОРИТЕ на всички стандартни въпроси на страницата Въпроси & Отговори.

Ако ти е любопитно какво споделят моите клиенти за мен и работата ми, може да прочетеш отзивите им на страница Отзиви.

Консултиране

Най-общо казано, психологическото консултиране представлява разговор между двама човека – клиент и обучен консултант, който структурира ума, насочва и подкрепя клиента си.

работа с дъха

Дишането е основа на живота ни. Нашите жизнено важни органи, хормони, имунна система и емоции – всички те са тясно свързани с начина ни на дишане. Връзката живот – дъх е от основно значение за всеки един човек.

пеат

е изключително ефективна техника за осъзнаване и освобождаване на потиснати емоции, спомени, мисловни модели и изчистване на наслоените пластове негативна енергия от даден проблем/ситуация/човек.

он-лайн консултиране

Работата от разстояние е много удобна и протича като личната среща, стига да имате добра интернет връзка и камера. Всички техники могат да се правят ефективно и през интернет.

хипноза и хипнотерапия

Хипнозата е техниката, с която работя по време на консултация. Хипнотерапия е когато с помоща на инструмента Хипноза, извършвам дълбока, целенасочена психологическа работа.

НЛП

Невро-лингвистичното програмиране е отличен инструмент в психологическата работа. То позволява бързо да се променят, възприемат или отстраняват навици, модели, емоции и нагласи.

обучения & семинари

Като дипломиран психолог и квалифициран педагог, провеждам семинари и обучения на различни тематики. Най-често те са под формата на вечерни или еднодневни семинари, на които показвам различни полезни техники, подходящи за индивидуална практика.  Дихателни упражнения и медитации за справяне със стрес и напрежение и т.н.

  • 68% 68%

Според данни на Световната Здравна Организация 450 милиона души по света имат психични разстройства

Статистиката показва, че у нас по-често психически страдат жените, но те също така, търсят професионална помощ много по-често от мъжете. Това рефлектира върху качеството на живот на мъжете, които избират да потърсят помощ едва след като проблемите станат непоносими или ситуацията се много се усложни.

Най-висок риск от заболяване от тежка депресия има групата от 20 до 34 години, което е интересна тенденция. От една страна се наблюдава ежегодно повишаване на броя на хората, страдащи от различни форми на депресия и тревожни разстройства. А от друга страна, възрастовата граница пада драстично и все по-млади хора започват да развиват тревожни разстройства.

Основната причина за поява на психологическите разстройства е стресът в ежедневието и начинът на живот. Социално-икономическите фактори, генетичната предразположеност и особеностите на съответната култура са сред другите фактори, които водят до тези разстройства.

Първите симптоми, които биха могли да издават наличието на проблеми са безсъние, честа умора, лошо настроение, силна раздразнителност, нежелание за извършване на ежедневни неща.

В тези случаи човек трябва да потърси професионална помощ възможно най-бързо. Съответните специалисти са психолог, психотерапевт или психиатър, като психиатърът е лекар, който изписва лекарства. 

%

от гражданите в ЕС са преживели психично заболяване поне веднъж в живота си

%

от тях не успяват да се върнат на работа или заемат по-ниска длъжност

%

от българите страдат от различни тревожни разстройства

%

от българите имат депресия или афективно състояние без да го осъзнават

защо да посетя психолог?

Промяната идва с действието!

Ако имате допълнителни въпроси може да прочетете ОТГОВОРИТЕ на всички стандартни въпроси в секция Въпроси & Отговори.

Навременна подкрепа

С помощта на своевременна консултация може да решите проблема си много по-просто и бързо.

Пълна конфиденциалност

Спазването на пълна и постоянна конфиденциалност за всяка информация, която научавам от клиента си, както и самият факт за потърсена психологическа помощ е неизменна част от работата ми като психолог.

Промяна в желаната посока

Ефективни съвети, подкрепа за преодоляване на страхове и съмнения, безпристрастен страничен поглед, компетентно структуриране на объркания ум. Промяна в желаната посока.

Професионализъм

Проследяване и подкрепяне на промяната и развитието, адекватни съвети и странично мнение на независим експерт.

Какво споделят клиентите ми

%

Всички клиенти, потърсили психологическа консултация подобряват качеството си са живот

%

От клиентите успяват да решат проблема си в рамките на до 10 срещи

Свържи се с мен:

10 + 14 =

Щом си тук, значи си готов за тази стъпка