ПЕАТ

Най общо казано, ПЕАТ е изключително ефективна техника за осъзнаване и освобождаване на потиснати емоции, спомени и изчистване на наслоените пластове негативна енергия от даден проблем/ ситуация/ човек.

След сесия по ПЕАТ човек успява да „дойде на себе си“, да се владее и да гледа обективно и спокойно на онези неща, които преди са го вадили от равновесие. След сесия по ПЕАТ, човек не може да си обясни как е било възможно да подтиска толкова много неща в себе си, или как точно действа самата техника, но е факт, че ПЕАТ дава възможност на всеки, който го приложи, да овладее себе си в сфери, в които преди не е успявал да поеме контрола над себе си.

Това е една наистина уникална техника, която е много проста за следване, и същевременно мощна за изживяване. Базирана на хипноза, гностик интензив, шунята и още няколко техники, ПЕАТ води до Мигновенно отстраняване на травмите, свързани е  отиснати емоции, спомени и изчистване на наслоените пластове негативна енергия от даден проблем/ ситуация/ човек.

 

%

Всички потърсили психологическа консултация подобряват качеството си на живот

%

Успеваемост

Брой индивидуални клиенти

Успешни истории

ПЕАТ ПОВЛИЯВА НА:

 

✔ Проблеми на работното място

При смяна на работното място, смяна на длъжността, възникнали конфликти в следствие на някаква промяна, проблем с колега или ръководител, проблем с видът работа, желание за преориентиране или сменяне на кариерата, несигурност в себе си и способностите си, изгубена посока

✔ Фобия

Фобия е натраплив, ирационален и силен страх към специфичен обект, определена дейност или специално обстоятелство (човек, предмет, място, животно, усещане, това може да бъде дори Интернет сам по себе си); Страх, който се разпознава от самия индивид като ексцесивен и безпричинен, но когато този страх се превърне в натрапливо състояние и стане значим източник на разстройство, повлиявайки социалното функциониране на човека, се приема за психично нарушение.

✔ Натрапливи мисли

Всички хора имат често повтарящи се тревожни мисли. Ето какво е по-специфично за психологическото състояние Натрапливи мисли: 

✎ натрапливите (обсесивни) мисли са свързани с предполагаема опасност, че с действията или бездействието си ще предизвикате нещо лошо. Страхът обикновено е от замърсяване, заразяване, нарушаване на някакви правила, лош късмет.

✎ натрапливите (компулсивни) действия, наречени още „ритуали“, са предназначени за поправяне на грешките и предотвратяване на лошите събития. Те обикновено са миене, чистене, повтаряне на някакво действие определен брой пъти, броене, проверки и подреждане.

✎ съществува критичност към симптомите – човекът разбира тяхната абсурдност и знае, че те затрудняват ежедневието му, но не може да ги преодолее със собствени сили.

✎ субективното страдание е много силно, а функционирането – провалено.

✎ натрапват се мисли, които са чужди на ценностите и морала на човека.

✎ когато предстои важно събитие, натрапливостите се засилват.

✎Често умът на хората, страдащи от натраплива невроза, е изцяло зает или със самите натрапливи мисли или с борбата с тях.

✎Натрапливостите могат да са едни и същи, или да се обогатяват, докато доведат до пълна инвалидизация.

✎Възможно е да се редуват периоди на натрапливи мисли с тяхното напълно изчезване, или редуване на периоди със слаба изразеност и други граничещи до крайности. В редки случаи мислите могат да прераснат в илюзии – съвкупност от идеи и представи, които не съответстват на действителността.

✔ Паник Атаки и Страхова невроза

Чувство на паника, страх и безпокойство, изпотяване и изтръпване на крайниците, недостиг на въздух, сърцебиене, неспособност да се успокоите, сухота в устата, психическа нестабилност, гадене, виене на свят, умора, отпадналост, безсъние.

✔ Семейно консултиране

Проблеми с доверието, Ревност, Изневяра, Раздяла/развод, Проблеми в комуникацията при големи промени като встъпване в брак, смяна на жилище, раждане на дате, кредит, Проблеми в сексуалното общуване, Предбрачно консултиране, Домашно насилие

✔ Бърнаут

Работата ни е една огромна част от живота ни. Ако усещате повече от два от тези симтоми, значи най-вероятно страдате от бърнаут (професионално прегаряне) и трябва да вземете мерки бързо: раздразнителност, чувство за тотално изчерпване, отпадналост, усещане за досада, силна циничност, липса на мотивация, постоянна умора, липса на концентрация, фокус върху негативните неща, чести здравословни проблеми, проблеми в личните отношения заради работата, постоянно чувство на неудовлетворение, тъга, усещане че няма смисъл.

✔ Загуба на близък човек

При дълбока скръб от ненавременна, насилствена или мъчителна (породена от дълго боледуване) смърт, или просто трудно преодоляване на това житейско събитие.

✔ Ниска самооценка, комплекс за непълноценност, проблеми със самочувствието

Ако се чувствате недостатъчно добри, неможещи, незнаещи, непълноценни, ако усещате, че във вас има един „садистичен критик“, който постоянно:

✎ се стреми към несъществуващо съвършенство или просто към високи стандарти, заради които никога не получавате удовлетворение от работа си;

✎ говори с негативни фрази, изразяващи отрицание, от сорта на: „не съм сигурен, не съм готов, не мога, няма да се справя, нямам достатъчно знания, опит…;“

✎ дава различни извинения и оправдания, в случай че има проблем. Не е способен да понесе отговорността за постъпките и решенията си;  

✎  отхвърля комплиментите и благодарността, чувства се неловко, когато го признаяи и веднага се противопоставя на похвалите, в опит да докаже противното:“О, това не беше нищо особено“,“Аз извадих късмет“, „Колегите ми го направиха, аз просто помогнах“;

✎ Чувството за вина, както и перфекционизмът могат да бъдат причина за ниска самооценка. чувството за вина. Не е важно за какво

✎ е пасивен. Или, иначе казано, липса на всякаква инициатива. Дори и да притежава умения, знания, власт, при първа възможност ги предава в ръцете на някой друг, защото не е сигурен, че ще се справи със своята задача.

✎ се съгласява с отсрещната страна по време на спор, защото не може и не иска да отстоява позицията си, а често дори не е сигурен в нея („може пък другият да знае повече от мен“). 

✎ отхвърля отговорност за собствените си решения. А най-добре ще е, ако нищоне зависи от него, защото най-трудното нещо за несигурните в себе си хора е да бъдат критикувани от близките си, които  се страхуват да не изгубят.

✎ Има и друг вариант, в който хората с ниска самооценка се държат точно на обратно с околните –  проявяват открита враждебност, цинизъм  и агресивност. Но, това е само защитна позиция на принципа „Най-добрият начин за защита е нападението“. 

✔ Депресия

Чувство на апатия, състояние на дисбаланс, системно подтиска радостта от живота, ниска самооценка, негативно възприятие за настоящето и бъдещето, чувство на вина, чувство на самотност, че изпускаш момента, че всичко е загубено и/или без смисъл, меланхоличност, фаталистичност, краен негативизъм, нежелание да станеш от леглото, да излизаш, да се срещаш с хора, спане по 10 и повече часа на ден.

✔ Психосоматични оплаквания

Причинени са изцяло от психиката (в резултат на Стрес, депресия, тревога, страх, завист, ревност в резултат от любовни проблеми, уволнение, загуба на близък човек). Тялото проявява симптоми, без да има медицинска причина за тях. Поява на алергии, хронични болки, главоболие, драстично отслабване/напълняване, безсъние, нервни/истерични изблици, сексуални проблеми, безплодие и тн.

✔ Целеполагане и развитие/ постигане на цели/

Формулиране на приоритети, формулиране на цели, следване на поставените цели, личностно развитие в желана посока. Постигане на мечтите, чрез начертаване на пътна карта до тях и преодоляване на страхът от провал, страх от отхвърляне, страх от негативно развитие на ситуациите или от загуба. 

✔ Поведенчески разстройства

Към тази категория спадат широко разпространените: Асоциално поведение, Клептомания, Отричане, различните видове Обсесии, Параноята и параноидните разстройства, Обсесивно-компулсивно разстройство, Невроза/невротичност и т.нар. Налудност.

Отричане
Защитен механизъм, при който чувствата или желанията са блокирани от личността, защото осъзнаването им би било твърде болезнено.

Обсесии
Продължителни, нежелани, неприятни и нахлуващи мисли, образи или импулси, които повтарящо се появяват в съзнанието на страдащия от обсесивно-компулсивно разстройство и предизвикват силна тревожност. Някои примери за обсесия са страх да не бъдеш заразен от нещо, непрестанни съмнения („изключих ли печката?“), агресивни импулси или сексуални фантазии.

Параноя и параноидни разстройства
Симптомите на параноя включват чувство за преследване и преувеличено чувство за собствена значимост. Разстройството се наблюдава при много психични заболявания, но съществува и като отделно психично заболяване (параноидно личностово разстройство, например). Човек с параноя може да работи и действа както обикновенно всеки ден, докато илюзиите засягат само една област от живота му. Но животът му става изолиран и парцелиран.

Обсесивно-компулсивно разстройство
Невробиологично тревожно разстройство, засягащо повече от 2% от популацията, еднакво разпространено сред мъже и жени. Симптомите обикновенно се появяват през тийнейджърската възраст и ранната възрастност, но повече от една трета от случаите започват още през детството. Страдащите изпитват едновременно обсесии и компулсии: повтарящи се и нежелани мисли и ритуални действия. Обсесиите и нуждата да се преповтарят действията могат за обсебят живота на човека, ако останат нелекувани. Страдащите обикновенно са притеснени от своите проблеми и се борят за контрол над тяхните обсесивно-компулсивни симптоми, но защитата обикновенно отслабва през годините. Обсесивно-компулсивното разстройство е хронично заболяване.

Налудност
Налудностите са странни мисли, които нямат никаква връзка с реалността или пък са нейно грубо изкривяване. Те са явява чест симптом на шизофренията и други психози. Типични са налудностите за преследване, любовна история, величественост и контрол.

Невроза/невротичност
Термин, въведен от З.Фройд за психологическо разстройство, характеризиращо се със самонаказания, нискоадаптивно поведение, емоционална симптоматика или физически симптоми, които защитават личността от несъзнавана тревожност. 

✔ Житейски преходи

Преместване в нова страната. Смяна на партньора. Голяма промяна в кариерата или в живота (поява на деца в семейството, фалит на фирма, излизане от дългогодишни партньорски отношения, стартиране на ново голямо начинание и т.н.). Преодоляване на съмнения и притеснения, свързани с дадената промяна.  Помощ в планирането на прехода. Подкрепа по време на прехода.

✔ Стрес

Най-общо казано стресът е състояние на силно нервно напрежение, което е предизвикано от отрицателни емоционални или физически въздействия.

Той може да се прояви в различни емоционални, поведенчески и дори физически симптоми. Най-честите соматични (физически) симптоми включват нарушения на съня, напрежение в мускулите, мускулни болки, главоболие, стомашно-чревни смущения и умора. Емоционалните и поведенчески симптоми, които могат да съпътстват излишния стрес включватнервност,тревожност, промени в навиците на хранене, включително преяждане, загуба на ентусиазъм или енергия, както и промени в настроението, раздразнителност и депресия. Известно е също, че хората под стрес има тпо-голяма склонност към прекомерна употреба или злоупотреба с алкохоли наркотици, пушенена цигари, също така се хранят нездравословно и не спортуват, което влошава ситуацията.

Има доказателства, че високите нива на стрес, водятдо различни заболявания или състояния. Това включват ревожни разстройства, депресия, както и злоупотребата с наркотични вещества. Стресът може да засегне почти всяка система от органи, както и да провокира разнообразни реакции  като кожни обриви, високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, някои стомашно-чревни заболявания, някои видове рак и дори процеса на стареене. Може да  увеличи честотата и тежестта на мигрената,  главоболието, пристъпитена астмата, както и колебанията на кръвната захар при диабетици. Множество психологически стресови ситуации могат да предизвикат временни (преходни) и дълготрайни (хронична) симптомина сериозно психично заболяване, наречено посттравматично стресово разстройство

Резервирай час още сега

Няма за кога да отлагаш!

Провери свободните часове  и направи
Бърза & Лесна резервация

%

От клиентите успяват да решат проблема си в рамките на до 10 срещи

%

Успеваемост в работата ми с мотивирани за промяна клиенти

Хората ми се доверяват, защото:

Имам ОПИТ

От 1999 година работя като психолог. Имам дългогодишен опит в работа с всякакви житейски проблеми на клиенти от различен социален статус, пол, възраст и държава. Доверяват ми се както собственици на вериги магазини, така и студенти. Клиентите ми са с разнообразни професии – от журналисти, през адвокати, домакини, до работещи в чужбина високо квалифицирани специалисти. 

Имам десетки успешни случаи в дългогодишната си практика. Вижте сами какво споделят част от хората, които ми се довериха. 

Предлагам КАЧЕСТВО

Предлагам 100 % качествена професионална психологическа подкрепа с пълен фокус върху нуждите на клиента и пълна конфиденциалност за всичко, което се коментира помежду ни. 

Преминал съм през различни сертификации и обучения и съм специалист в различни направления, което ми дава по-мащабен поглед над ситуацията.

Фокусът на работа е изцяло върху клиента и неговите индивидуални нужди в конкретния момент.

Работя ЕФЕКТИВНО

Работя със 100% естествени за човешкото тяло и психика методи.

Използвам индивидуални и доказано ефективни психологически техники, създадени от мен. Не робувам на нито една конкретна парадигма, защото вярвам, че всеки човек и обстоятелствата в живота му са уникална комбинация, която е невъзможно да бъде успешно вкарана в рамка.

Не изписвам лекарства, а стимулирам личния потенциал на всеки един мой клиент с цел той сам да развие способност да се справя с трудностите.

Вземи повече от живота!