Според Закона за народното здраве, в България право да работят с хипноза имат САМО специално подготвенипсихолози , лекари и стоматолози. Повече може да прочетете в Държавен вестник, бр. 88, 6 ноем. 1973, чл. 31, както и инструкция Nо. 5 (Държавен вестник, бр. 19, 7 март 1975, изм. бр. 35, 6 май 1975).

Хипнозата много прилича на мечтаенето. Когато мечтаете, вие настройвате нивото на съзнанието си към областта на чистотата алфа, а след това давате свобода на фантазиите си. И въпреки че сте не податливи към отвличането на вниманието от странични неща, вие през цялото време сте усещащи и съзнаващи. Мечтаенето е един напълно естествен, безопасен и здравословен процес, в които понякога всички ние биваме въвлечени. Често нечие мечтание е така интензивно и целенасочено, че личността действително изисква към живот съответният обект или явление. Това обикновено се случва спонтанно и без никакво предварително намерение. Хипнозата е техника, която ви помага да навлезете в това променено състояние на съзнанието (състоянието на мечтаене) преднамерено и да насочите вниманието си към определени цели, така че те да бъдат постигнати. 

Подобно на мечтаенето, хипнозата е един напълно нормален, безопасен и здравословен феноменПо време на хипнозата, също както и при мечтаенето, вие сте чувстващи и съзнаващи, въпреки че оставате неподатливи към външно разсейване. Както по време на мечтаене, така и по време на хипноза, вашия разум се нагажда към диапазона на алфа чистотата (това ще бъде разгледано подробно по – нататък). Разликата, е че Хипнозата се осъществява от двама души. Ако вие не се отпуснете и не следвате инструкциите, хипнотизаторът не може да работи против волята ви! Докато сте под хипноза, разсъдъкът ви се насочва към специфичните и полезни цели, които желаете да постигнете, а не към фантазиите, както това се случва при мечтаенето. Някой от тези полезни цели могат да бъдат отказване от пушенето, преминаване към диета, подобряване на представата ви за себе си, преодоляване на фобии и страхове, засилване на паметта и др. Списъкът от приложения на хипнозата е почти безкраен.

В съвременния свят хипнозата е един от най – ценните инструменти, използвани за усъвършенстване на живота. Чрез хипнозата могат да бъдат победени нежелани привички, могат да бъдат формирани полезни навици, може да бъде конструктивно подходено към разрешаването на всеки човешки проблем; истинското щастие може да замени нещастието… И изброяването може да продължи.

%

Всички потърсили психологическа консултация подобряват качеството си на живот

Провери свободните часове и направи Бърза & Лесна резервация

Няма за кога да отлагаш! 

%

Успеваемост

Брой индивидуални клиенти

Успешни истории

ХИПНОЗАТА ПОВЛИЯВА НА:

 

✔ Проблеми на работното място

При смяна на работното място, смяна на длъжността, възникнали конфликти в следствие на някаква промяна, проблем с колега или ръководител, проблем с видът работа, желание за преориентиране или сменяне на кариерата, несигурност в себе си и способностите си, изгубена посока

✔ Фобия

Фобия е натраплив, ирационален и силен страх към специфичен обект, определена дейност или специално обстоятелство (човек, предмет, място, животно, усещане, това може да бъде дори Интернет сам по себе си); Страх, който се разпознава от самия индивид като ексцесивен и безпричинен, но когато този страх се превърне в натрапливо състояние и стане значим източник на разстройство, повлиявайки социалното функциониране на човека, се приема за психично нарушение.

✔ Натрапливи мисли

Всички хора имат често повтарящи се тревожни мисли. Ето какво е по-специфично за психологическото състояние Натрапливи мисли: 

✎ натрапливите (обсесивни) мисли са свързани с предполагаема опасност, че с действията или бездействието си ще предизвикате нещо лошо. Страхът обикновено е от замърсяване, заразяване, нарушаване на някакви правила, лош късмет.

✎ натрапливите (компулсивни) действия, наречени още „ритуали“, са предназначени за поправяне на грешките и предотвратяване на лошите събития. Те обикновено са миене, чистене, повтаряне на някакво действие определен брой пъти, броене, проверки и подреждане.

✎ съществува критичност към симптомите – човекът разбира тяхната абсурдност и знае, че те затрудняват ежедневието му, но не може да ги преодолее със собствени сили.

✎ субективното страдание е много силно, а функционирането – провалено.

✎ натрапват се мисли, които са чужди на ценностите и морала на човека.

✎ когато предстои важно събитие, натрапливостите се засилват.

✎Често умът на хората, страдащи от натраплива невроза, е изцяло зает или със самите натрапливи мисли или с борбата с тях.

✎Натрапливостите могат да са едни и същи, или да се обогатяват, докато доведат до пълна инвалидизация.

✎Възможно е да се редуват периоди на натрапливи мисли с тяхното напълно изчезване, или редуване на периоди със слаба изразеност и други граничещи до крайности. В редки случаи мислите могат да прераснат в илюзии – съвкупност от идеи и представи, които не съответстват на действителността.

✔ Паник Атаки и Страхова невроза

Чувство на паника, страх и безпокойство, изпотяване и изтръпване на крайниците, недостиг на въздух, сърцебиене, неспособност да се успокоите, сухота в устата, психическа нестабилност, гадене, виене на свят, умора, отпадналост, безсъние.

✔ Семейно консултиране

Проблеми с доверието, Ревност, Изневяра, Раздяла/развод, Проблеми в комуникацията при големи промени като встъпване в брак, смяна на жилище, раждане на дате, кредит, Проблеми в сексуалното общуване, Предбрачно консултиране, Домашно насилие

✔ Бърнаут

Работата ни е една огромна част от живота ни. Ако усещате повече от два от тези симтоми, значи най-вероятно страдате от бърнаут (професионално прегаряне) и трябва да вземете мерки бързо: раздразнителност, чувство за тотално изчерпване, отпадналост, усещане за досада, силна циничност, липса на мотивация, постоянна умора, липса на концентрация, фокус върху негативните неща, чести здравословни проблеми, проблеми в личните отношения заради работата, постоянно чувство на неудовлетворение, тъга, усещане че няма смисъл.

✔ Загуба на близък човек

При дълбока скръб от ненавременна, насилствена или мъчителна (породена от дълго боледуване) смърт, или просто трудно преодоляване на това житейско събитие.

✔ Ниска самооценка, комплекс за непълноценност, проблеми със самочувствието

Ако се чувствате недостатъчно добри, неможещи, незнаещи, непълноценни, ако усещате, че във вас има един „садистичен критик“, който постоянно:

✎ се стреми към несъществуващо съвършенство или просто към високи стандарти, заради които никога не получавате удовлетворение от работа си;

✎ говори с негативни фрази, изразяващи отрицание, от сорта на: „не съм сигурен, не съм готов, не мога, няма да се справя, нямам достатъчно знания, опит…;“

✎ дава различни извинения и оправдания, в случай че има проблем. Не е способен да понесе отговорността за постъпките и решенията си;  

✎  отхвърля комплиментите и благодарността, чувства се неловко, когато го признаяи и веднага се противопоставя на похвалите, в опит да докаже противното:“О, това не беше нищо особено“,“Аз извадих късмет“, „Колегите ми го направиха, аз просто помогнах“;

✎ Чувството за вина, както и перфекционизмът могат да бъдат причина за ниска самооценка. чувството за вина. Не е важно за какво

✎ е пасивен. Или, иначе казано, липса на всякаква инициатива. Дори и да притежава умения, знания, власт, при първа възможност ги предава в ръцете на някой друг, защото не е сигурен, че ще се справи със своята задача.

✎ се съгласява с отсрещната страна по време на спор, защото не може и не иска да отстоява позицията си, а често дори не е сигурен в нея („може пък другият да знае повече от мен“). 

✎ отхвърля отговорност за собствените си решения. А най-добре ще е, ако нищоне зависи от него, защото най-трудното нещо за несигурните в себе си хора е да бъдат критикувани от близките си, които  се страхуват да не изгубят.

✎ Има и друг вариант, в който хората с ниска самооценка се държат точно на обратно с околните –  проявяват открита враждебност, цинизъм  и агресивност. Но, това е само защитна позиция на принципа „Най-добрият начин за защита е нападението“. 

✔ Депресия

Чувство на апатия, състояние на дисбаланс, системно подтиска радостта от живота, ниска самооценка, негативно възприятие за настоящето и бъдещето, чувство на вина, чувство на самотност, че изпускаш момента, че всичко е загубено и/или без смисъл, меланхоличност, фаталистичност, краен негативизъм, нежелание да станеш от леглото, да излизаш, да се срещаш с хора, спане по 10 и повече часа на ден.

✔ Психосоматични оплаквания

Причинени са изцяло от психиката (в резултат на Стрес, депресия, тревога, страх, завист, ревност в резултат от любовни проблеми, уволнение, загуба на близък човек). Тялото проявява симптоми, без да има медицинска причина за тях. Поява на алергии, хронични болки, главоболие, драстично отслабване/напълняване, безсъние, нервни/истерични изблици, сексуални проблеми, безплодие и тн.

✔ Целеполагане и развитие/ постигане на цели/

Формулиране на приоритети, формулиране на цели, следване на поставените цели, личностно развитие в желана посока. Постигане на мечтите, чрез начертаване на пътна карта до тях и преодоляване на страхът от провал, страх от отхвърляне, страх от негативно развитие на ситуациите или от загуба. 

✔ Поведенчески разстройства

Към тази категория спадат широко разпространените: Асоциално поведение, Клептомания, Отричане, различните видове Обсесии, Параноята и параноидните разстройства, Обсесивно-компулсивно разстройство, Невроза/невротичност и т.нар. Налудност.

Отричане
Защитен механизъм, при който чувствата или желанията са блокирани от личността, защото осъзнаването им би било твърде болезнено.

Обсесии
Продължителни, нежелани, неприятни и нахлуващи мисли, образи или импулси, които повтарящо се появяват в съзнанието на страдащия от обсесивно-компулсивно разстройство и предизвикват силна тревожност. Някои примери за обсесия са страх да не бъдеш заразен от нещо, непрестанни съмнения („изключих ли печката?“), агресивни импулси или сексуални фантазии.

Параноя и параноидни разстройства
Симптомите на параноя включват чувство за преследване и преувеличено чувство за собствена значимост. Разстройството се наблюдава при много психични заболявания, но съществува и като отделно психично заболяване (параноидно личностово разстройство, например). Човек с параноя може да работи и действа както обикновенно всеки ден, докато илюзиите засягат само една област от живота му. Но животът му става изолиран и парцелиран.

Обсесивно-компулсивно разстройство
Невробиологично тревожно разстройство, засягащо повече от 2% от популацията, еднакво разпространено сред мъже и жени. Симптомите обикновенно се появяват през тийнейджърската възраст и ранната възрастност, но повече от една трета от случаите започват още през детството. Страдащите изпитват едновременно обсесии и компулсии: повтарящи се и нежелани мисли и ритуални действия. Обсесиите и нуждата да се преповтарят действията могат за обсебят живота на човека, ако останат нелекувани. Страдащите обикновенно са притеснени от своите проблеми и се борят за контрол над тяхните обсесивно-компулсивни симптоми, но защитата обикновенно отслабва през годините. Обсесивно-компулсивното разстройство е хронично заболяване.

Налудност
Налудностите са странни мисли, които нямат никаква връзка с реалността или пък са нейно грубо изкривяване. Те са явява чест симптом на шизофренията и други психози. Типични са налудностите за преследване, любовна история, величественост и контрол.

Невроза/невротичност
Термин, въведен от З.Фройд за психологическо разстройство, характеризиращо се със самонаказания, нискоадаптивно поведение, емоционална симптоматика или физически симптоми, които защитават личността от несъзнавана тревожност. 

✔ Житейски преходи

Преместване в нова страната. Смяна на партньора. Голяма промяна в кариерата или в живота (поява на деца в семейството, фалит на фирма, излизане от дългогодишни партньорски отношения, стартиране на ново голямо начинание и т.н.). Преодоляване на съмнения и притеснения, свързани с дадената промяна.  Помощ в планирането на прехода. Подкрепа по време на прехода.

✔ Стрес

Най-общо казано стресът е състояние на силно нервно напрежение, което е предизвикано от отрицателни емоционални или физически въздействия.

Той може да се прояви в различни емоционални, поведенчески и дори физически симптоми. Най-честите соматични (физически) симптоми включват нарушения на съня, напрежение в мускулите, мускулни болки, главоболие, стомашно-чревни смущения и умора. Емоционалните и поведенчески симптоми, които могат да съпътстват излишния стрес включватнервност,тревожност, промени в навиците на хранене, включително преяждане, загуба на ентусиазъм или енергия, както и промени в настроението, раздразнителност и депресия. Известно е също, че хората под стрес има тпо-голяма склонност към прекомерна употреба или злоупотреба с алкохоли наркотици, пушенена цигари, също така се хранят нездравословно и не спортуват, което влошава ситуацията.

Има доказателства, че високите нива на стрес, водятдо различни заболявания или състояния. Това включват ревожни разстройства, депресия, както и злоупотребата с наркотични вещества. Стресът може да засегне почти всяка система от органи, както и да провокира разнообразни реакции  като кожни обриви, високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, някои стомашно-чревни заболявания, някои видове рак и дори процеса на стареене. Може да  увеличи честотата и тежестта на мигрената,  главоболието, пристъпитена астмата, както и колебанията на кръвната захар при диабетици. Множество психологически стресови ситуации могат да предизвикат временни (преходни) и дълготрайни (хронична) симптомина сериозно психично заболяване, наречено посттравматично стресово разстройство

%

От клиентите успяват да решат проблема си в рамките на до 10 срещи

%

Успеваемост в работата ми с мотивирани за промяна клиенти

%

от клиентите се връщат при нова житейска трудност

Навременната среща с психолог дава възможност на човек да:

…получи компетентна помощ под формата на коучинг, фокусиране, преодоляване на страхове при вземане на важни решения;

…ценна безпристрастна обратна връзка, която превентира грешни постъпки и прибързани действия/решения;

…бъде подкрепен по пътя към целите и мечтите си по един правилен и конструктивен начин от обучен специалист;

Aз ти предлагам да получиш ПОВЕЧЕ от живота

%

 • 68% 68%

Често задавани въпроси:

❧ Какво Е Хипноза?

Вероятно до този момент сте схванали идеята, че хипнозата е едно състояние на мечтаене, на фантазиране. В това състояние човешкият съзнателен ум става безмълвен или пасивен. Това прави достъпен и открит подсъзнателния разум по начин, който позволява на хипнотизатора да въведе в тази могъща подсъзнателна сфера различни внушения. Нека да хвърлим един до известна степен “технически” поглед върху начина, по който мозъкът функционира. Мозъкът оперира чрез честотни цикли, които от своя страна са измерими. Тези честоти отговарят на определен вид дейности. Започвайки с най – ниската честота и продължавайки по възходящ ред, те са следните: 

 • Делта. Честотата на мозъчната дейност варира от 0 до 4 цикъла в секунда. Това е абсолютната безсъзнателност. За делта не се знае много. 
 • Тета. При тета честотата се движи между 4 и 7 цикъла в секунда. Тета е част от областта на подсъзнанието, в която е приложима хипнозата – въпреки че много малко хора достигат до тета за дълъг период от време. Изглежда, че в тета са записани всички наши емоционални преживявания. Тета е онази специфична област, която отваря вратата на пред съзнанието, за да може то да се отправи “отвъд хипнозата” – в света на психичните феномени. 
 • Алфа. Честотния диапазон на мозъчната дейност при алфа е от 7 до 14 цикъла в секунда. Алфа е областта, която обикновено се смята за сферата на подсъзнанието. Почти всички хипнотични въздействия се осъществяват в този обхват. Освен това, тук се извършва и всяко мечтаене. Медитацията също е функция на този диапазон, понякога слизайки и в тета. Що се отнася до хипнозата, алфа е една изключително важна област. 
 • Бета. Това е сферата на съзнателния разум, чиито честотен диапазон е от 14 цикъла нагоре. Бета е областта, в която мислим и осъществяваме повечето от извършваните от нас в будно състояние дейности. Изглежда, че по – голямата част от нас оперират с около 20 цикъла в секунда по време на будно състояние. При около 60 цикъла в секунда човек би изпаднал в силна истерия. А при над 60 цикъла в секунда – не зная какво би могло да се случи… Предполагам, че не би било нещо приятно. 


Когато вечер заспивате, мозъкът ви автоматично превключва от по – високия честотен цикъл бета към по- ниския алфа, а после, за кратки последователни периоди, към тета и делта. По- голямата част от съня ви протича в алфа. Всичко, което хипнозата прави, е да се възползва от този естествен феномен. Хипнозата всъщност е една техника за принуждаване на мозъка да намали циклите си до алфа диапазона без да изпадне в сън. В алфа подсъзнанието е открито за влияния чрез внушение. Съзнателният разум не приема добре внушенията. Той е най – подходящ за мислене, разсъждаване и привеждане в действие на онези неща, които вече знае. Докато подсъзнанието е като един подчиняващ се роб. То не мисли и не разсъждава. То просто реагира на нещата, които му се казват. В това се корени стойността и силата на хипнозата. Чрез хипнозата вие сте в състояние да заложите мощни внушения директно в подсъзнанието си. То ги приема и ги кара да се превърнат в реалност. Отчасти подсъзнанието прави това като съобщава на съзнателния разум, че съществува нова информация, която трябва да бъде следвана. Съзнателният разум обича да действа в съответствие с онова, което вече е налице, така че той започва да работи по тази нова информация. Отчасти ние наистина не разбираме защо хипнозата действа и как точно подсъзнанието предизвиква съответните резултати. Това, което знаем е, че тя наистина действа, и действа доста добре.

❧ Какво НЕ Е Хипнозата?
 • Противно на много вярвания и митове, Хипнозата НЕ е безсъзнателно състояние. През цялото време хората чуват всичко и са способни да отворят очите си, ако поискат. Хипнозата е физиологично състояние на мозъка, както вече обяснихме. Човек “влиза” спонтанно в нея средно между 10-12 пъти в денонощието. Тези кратки паузи дават почивка на мозъка и ни зареждат с енергия. Това е състояние на дълбока релаксация. В това състояние, клиентът вижда по-мащабно ситуациите в живота си, разкриват му се повече избори и той може да направи различен избор за нов живот, промяна, която ще има дълбоки корени в неговата личност, дори да не си спомня конкретно всички неща от хипнозата(да са останали в спомените му като на сън), но семенцето на промяната вече е посято и трябва само да се полива!  
 • Всеки човек може да бъде хипнотизиран, стига да следва инструкциите и да се отпуска.  Някои хора се нуждаят от малко повече време. За да бъдете хипнотизирани, е необходимо вашето вътрешно съгласие. В противен случай хипнозата е невъзможно.
 • НЯМА НИКАКЪВ ШАНС да не се „събудите“ след хипноза, най-много да заспите 🙂 .
 • Хипнозата е идеален инструмент за работа със зависимости, навици и модели на поведение и постигане на цели
❧ Какво е Хипнотерапия?

Хипнотерапията е терапевтичната работа, която се върши от квалифициран експерт психолог, по време на хипноза. Хипнотерапията е напълно естествено, отпуснато, позитивно, контролирано състояние на тялото, което се предизвиква чрез техниката на хипнозата, което обаче отива отвъд отпускането при хипнозата, защото позволява работа на дълбоко емоционално и психическо ниво.

 • Въвежда те в полезно и естествено състояние на съзнанието,
 • Усещането е подобно на мечтаене, медитиране или пълна релаксация,
 • Всеки човек може да бъде въведен в дълбока медитация, стига да има желание,
 • Може да те освободи от това, което те ограничава или разболява,
 • Помага да разбереш какво се случва вътре в теб и в живота ти,
 • Може да ти даде път, там където няма път и да отговори на отдавна измъчващи те въпроси,
 • Може да открехне пред теб различна реалност и да бъде катализатор за дълбока вътрешна трансформация.
❧ Какво е усещането по време на Хипнотерапия?

По време на хипнотерапия човек се чувства много спокойно, приятно и комфортно отпуснато, релаксирано. 

Това не е ново усещане за ума. Това е състоянието, когато мечтаете, медитирате или точно преди да заспите. Това е приятното състояние, което ще усетите ако затворите очи, направите няколко бавни и дълбоки вдишвания-издишвания и си представите, че сте на красиво и спокойно място, където се чувствате в безопасност и където можете да бъдете себе си, да правите всичко, което желаете и да се наслаждате на всичко, за което копнеете. 

Всеки човек ежедневно се потапя за кратко в това приятно състояние. Хипнотерапията го удължава и използва, за да постигнете своята цел, да разтоварите негативни емоции, да си спомните нещо важно, да се заредите с енергия или просто да релаксирате

❧ Каква е разликата между Хипноза и Хипнотерапия?

Хипнозата е техниката, с която психолозите боравят, за да работят. Хипнотерапия е когато психологът, с помоща на инструмента Хипноза, извършва психологическа работа с клиентите си. Както когато отидете на зъболекар, той лекува зъбите ви с помощна на различни инструменти. Има много хора, които могат да си купят зъболекарски инструменти, но само обучените зъболекари могат да ги използват целесъобразно. Хипнозата е просто една техника. Но с уменията и знанията на психолога, този инструмент се превръща в нещо много ценно, чрез което клиентите достигат дълбоки нива на осъзнаване, достигат до потиснатите си спомени и травми, намират истинските причини за проблемите си и сили да се справят с тях.

❧ Ще имам ли спомен? Ще имам ли контрол?

Ще имам ли спомен?

Често, представата на хората за Хипноза и Хипнотерапия е базирана изцяло на филми и преувеличени ефекти на този тип състояния. Съществува страх, съмнение и очакване за нещо разтърсващо, необяснимо и мощно изживяване на пълна безпаметност и липса на контрол. Идеята, че по време на сесията, човек е  заспал или в безсъзнание, НЕ е реалистична. Клиентът не спи. Той/тя осъзнато и активно участва в целия процес. Клиентът е в спокойно и релаксирано състояние, но не е заспал, а фокусиран към своя вътрешен свят. Идеята на хипнозата не е да приспим съзнанието, а да го разширим. Няма как да бъдем принудени да правим нежелани от нас неща. А контролът е изцяло в ръцете на клиента, във всеки един момент. Той решава дали да следва инструкциите или не. 

Ще имам ли контрол?

Хипнотерапията е сътрудничество между водещия и клиента. Не се прилага върху клиента, а заЕдно с него. Така че, не губите контрол, защото е нужно да участвате активно и осъзнато през цялото време.

Опитайте да затворите очи и мислено да се пренесете на познато или любимо място – това може да е вашия дом, пейка в парка или върха на някоя планина. Докато се „пренасяте“ мислено, вие не губите съзнание. Чувате и усещате какво се случва около вас и сте в състояние да реагирате във всеки един момент. Нещо подобно се случва и по време на хипнотерапия: имате по-голям достъп до своя вътрешен свят, без да губите преценката и контрола си над това, което се случва отвън или със вас.

❧ Къде и как да си запазя час?

За най-голямо удобство, запазването на час за консултация се прави през календара на този сайт:

 1. Отивате на КАЛЕНДАР
 2. Избирате удобен за вас ден и час,
 3. Виждате в календара моите свободни часове и
 4. Следвате няколко лесни стъпки за заяваване на резервация
 5. За да се финализира резервацията и да запазите желания час за среща, трябва да заплатите предварително за срещата ни. В противен случай заявеният час ще бъде анулиран. 
 6. Всички детайли за разплащане се появяват на екрана след финализиране на резервацията. Ще получите и автоматичен мейл със същата информация, който е възможно да пристигне във Входяща поща или в папка Спам.

Ако по някаква причина не може да направите резервацията по този начин, може да ми се обадите по телефон или да ми пишете на Е-мейла, но имайте предвид, че не мога да отговоря по време на работа. 

❧ Кога, как и колко плащам?
 • След запазване на час през Календара на настоящия сайт се отваря страница с подробна информация за различните опции за плащане. Същата информация се изпраща и до имейла, с който си се регистрирал. Ако не е във Входяща поща, провери папка Спам.
 • Може да заплатиш по най-удобния за теб начин: 
 • Имаш 24 часа за плащане на резервирания час. В противен случай резервацията ще бъде изтрита автоматично.
 • Цената е посочена в настоящия сайт, страница Календар, както и в страницата за плащане, която се появява след завършване на резервацията.
 •  Заплаща се в български лева.
 • Заплащаш предварително и в пълен размер на сумата за всички видове консултации, по най-удобния за теб начин.
 • Парите трябва да са пристигнали по сметката 24 часа след създаване на резервацията в сайта, в противен случай резервацията се изтрива автоматично.
 • Резервации се създават единствено и само през Календара
 • Ако клиентът е заплатил, но е възпрепятстван, трябва да се обади възможно най-рано за промяна на часа. Не по-късно от 24 часа. Сумата за консултацията не се връща, а остава за следващата насрочена среща.
 • Ако има основателна причина за отлагане с предизвестие по-малко от 24 часа, сумата за консултацията не се връща, а остава за следващата насрочена среща.
 • Ако клиентът не предупреди за отлагане/отменяне на насрочена консултация и/или няма основателни причини, консултацията се счита за проведена, а сумата за консултацията остава като компенсация за потърпевшата страна.
❧ Какво представлява една консултация?
 • Консултациите се извършват в рамките на предварително договорен брой срещи (в зависимост от заявката и индивидуалната нужда на клиента), всяка от които с продължителност от 60 минути.
 • Срещите се провеждат само след предварително договаряне на ден и начален час.
 • Всяка среща започва най-късно до 15 минути след уговорения начален час.
 • Прилага се правилото: една среща – един проблем.
 • Мястото на срещата се уточнява по време на резервирането на час (то може да бъде онлайн – по скайп, или лично, в кабинета, адресът на който е посочен в настоящия сайт)

В рамките на срещата клиентът споделя проблема, отговаря на доуточняващи въпроси и разисква казуса с психолога. Важно е клиентът да е напълно искрен и отворен към нови предложения и прилагане на предложените от психолога техники и упражнения. Често разговорът изглежда обикновен за клиента, но психологът е обучен в задаване на правилните въпроси, в преструктуриране на ума и приоритетите, в откриване на корените на проблема, затова е важно активното участие и откритост от страна на клиента. Като, разбира се, психологът спазва пълна и постоянна конфиденциалност за всяка информация, която научава от своя клиент, както и самия факт за потърсена психологическа помощ от дадения човек.

❧ Колко сесии ще са ми необходими, за да има ефект?

Всеки човек е различна вселена. Също така няма шаблон, по който да се работи – зависи какви са целите ви, колко дълбоки са причините, предизвикали проблема, колко дълго са действали в живота ви, дали тези причини не обслужват други обстоятелства, с които не искате да се разделите, но най-вече колко усилия сте готови да инвестирате за промяната. Преди да дойдете при мен ви моля да се запитате – готови ли сте за истинска промяна? Защото не аз, а вие самите сте отговорни за изборите и действията си и когато настъпи моментът Вие ще трябва да се промените. Аз не мога да го направя вместо вас! 

Понякога една-две сесии може да са достатъчни, в други консултирането може да продължи месеци. Често се случва човек да постигне успех в първите крачки от промяната и да спре да изгражда новият си живот, след което отново да се върне в изходна позиция, затова е важно да има търпение и постоянство. 

❧ Искам да доведа някой със себе си, може ли?

За максимална ефективност е препоръчително психологическата консултация да се извършва на 4 очи, освен ако не е семейна или не се работи с малолетен.

Практиката ми категорично показва, че ако има страничен човек по време на работа, той влияе силно на клиента, прекъсва негативно целия процес на работа, клиентът не може да се съсредоточи и отпусне качествено. Ако имате близък приятел, който искате да дойде с вас за подкрепа, нека ви придружи до вратата, а след срещата ни може да споделите всичко, което искате. Ако имате проблем и не можете да стоите/излизате сами от вкъщи, нека придружител ви доведе и остави в кабинета, а след края на часа да ви забере. В крайна сметка, работата с психолог е време, което вие подарявате сами на себе си, за да се изправите пред най-съкровените си страхове, мечти и проблеми. Това е време, което е само и единствено за вас. Дайте си шанс за пълно потапяне в процеса на психологичната работа, а после може да бъдете с приятелите и близките си колкото искате. 

Хората ми се доверяват, защото

 • Съм сертифициран специалист в различни направления и имам мащабен поглед над ситуацията
 • Имам дългогодишен опит в работа с теми на клиенти от всякакъв социален статус, пол, възраст и държава
 • Ползвам индивидуално разработени и доказано ефективни психологически техники
 • Работя със 100% естествени за човешкото тяло и психика методи, не използвам лекарства
 • Прилагам комплексен и напълно индивидуален подход към спецификите на всеки клиент
 • Спазвам 100% конфиденциалност във всеки един момент
 • Отдавам 100% от вниманието си с фокус върху клиента
 • Предлагам 100 % качествена професионална психологическа подкрепа
 • Винаги съм 100% коректен към хората, с които работя

Вземи повече от живота!

Нуждаеш се от помощ?

Запиши час за психологическа консултация още сега!