Красимир Георгиев

Услуги за Компании

Търсите психолог-консултант за вашата компания? На правилното място сте!

Ползи от психологическата подкрепа на работното място:

 1. Повишаване на производителността/ефективността/креативността;
 2. Подобряване на работния климат в екипа и междуличностните отношения;
 3. Чувствително понижаване на нивото на професионален стрес;
 4. Намаляване на броя конфликти в екипа;
 5. Намаляване на отсъствията и болничните дни; 
 6. Намаляване на текучеството на персонал;
 7. Повишаване на лоялността на служителите;
 8. Повишаване на работната мотивация;
 9. Ръководителите на екип имат на разположение компетентен психолог, който им помага при вземане на важни решения, касаещи характера, потенциала и степента на надеждност на кандидатите;
 10. Компанията пести финансови и човешки ресурси, използвайки външен експерт по човешко поведение, а същевременно разполага с опитен кадър;
 11. Компанията разполага със гледната точка на външен специалист, който може да даде ценна обратна връзка за вътрешните процеси

 

  Услуги:

  Психологическо консултиране

  Най-общо казано, психологическото консултиране представлява разговор между двама човека – клиент и обучен консултант, който насочва клиента, структурира ума, подпомага различните процеси, стабилизира емоционалното състояние, помага да се изведат приоритетите, дава конкретни задачи на клиента, които ще му помогнат да се стабилизира, подобри и развие. По време на психологическото консултиране могат да се прилагат различни други похвати за справяне с различни проблеми (ПЕАТ, Хипнотерапия, НЛП, Дихателни техники и др.)

  Он-лайн консултиране

  Работата от разстояние е много удобна и протича като една лична среща, стига да имате добра интернет връзка и камера. Всички техники могат да се правят ефективно и пълноценно и през интернет.

  Хипноза и хипнотерапия

  Хипнозата е техниката, с която работя по време на консултация. Хипнотерапия е когато с помоща на инструмента Хипноза, извършвам дълбока, целенасочена психологическа работа.

  Работа с дъха

  Дишането е основа на живота ни. Нашите жизнено важни органи, хормони, имунна система и емоции – всички те са тясно свързани с начина ни на дишане. Овладеете ли него, ще овладеете и себе си в момент на стрес, свръх напрежение, притеснение, когато се налага да сте съзнателни и находчиви.

  Пеат

  Пеат е изключително ефективна техника за осъзнаване и освобождаване на потиснати емоции, спомени, мисловни модели и изчистване на наслоените пластове негативна енергия от даден проблем/ситуация/човек.

  НЛП

  Невро-лингвистичното програмиране е отличен инструмент в психологическата работа. То позволява бързо да се променят, възприемат или отстраняват навици, модели, емоции и нагласи.

  Фирмени услуги

  Успехът на всяка компания се крие в спокойните и мотивирани служители. Като психолог-консултант, аз съм се специализирал изцяло в работа с  конкретен човек и преодоляване на неговите емоционални и психически трудности и проблеми.  По тази причина уменията ми са изключително полезни при необходимост от емоционално и психическо успокояване, фокусиране, приоритизиране, вземане на решения, откриване на вътрешната мотивация, излизане оттворчески застой, усещане за прегаряне, преодоляване на бърн аут, разрешаване на конфликти и междуличностни проблеми на работното място.  Подбор на съвместими личности за екип.  Обучение на служители в различни техники за справяне със свръх стресови ситуацции, техники за овладяване на емоциите и проясняване на ума.  И всякаква друга психо-емоционална работа със служителите, която води до по-голяма ефективност и симбиоза в екипа.

  Семинари и Обучения

  Като дипломиран психолог и квалифициран педагог, провеждам семинари и обучения на различни тематики. Най-често те са под формата на вечерни или еднодневни семинари, на които показвам различни полезни техники, подходящи за индивидуална практика.  Дихателни упражнения и медитации за справяне със стрес и напрежение. Движение чрез осъзнаване за разпускане и спокоен сън и т.н.

  %

  Всички клиенти, потърсили психологическа консултация подобряват качеството си на живот

  Бизнесът отдавна използва високо квалифициране психолози, за да максимизира печалбите си.

  Компаниите от списъка на Форбс с най-богатите 500 използват психолози, за да увеличават печалбата си всяка година все повече и повече. Последният списък сочи $12 трилиона приходи,$80 милиарда печалба, $19 трилиона пазарна стойност и наети 28.2 милиона човека.  Без намесата на високо квалифицираните психолози, работещи в най-богатите 500 компании от списъка на Форбс, със сигурност цифрите от техните приходи нямаше да са същите.  Психологическите кадри работят най-вече в: 

   

  1. Подбор на персонал и формиране на екипи

  /заедно правилните хора на правилното място постигат изключително много /
  2. Обучение и развитие на служители 
  3. Оценяване на представянето
  4. Организационно развитие
  5. Качество на професионалния живот

  /по-здрави, балансирани и щастливи хора на работа означава по-голяма производителност и високо качество на работата/
  6. Бизнес преговори 

  СТАТИСТИКА:

  Изследване за въвлечеността на служителите в компанията на Кронос Инкорпорейтид от 2017 година разкри, че от интервюирани 614 ръководителя на отдел човешки ресурси (в компании с от 100 до 3000 служителя):

  • 95 % от тях признават, че синдромът на бърнаут на работното място е най-голямата причина за лошото представяне на служителите, и респективно на компаниите.
  • 46% от тези ръководители на ЧР казват, че в 20 до 50% от случаите това е и причината за финансови загуби, които компанията претърпява,

  • а 10% от тях казват, че в техните компании бърнаута причинява много над 50% от годишните финансови загубиПрез 2016/17 г.

  • За 2017 година стресът и бърнаут са причинили над 35% от всички заболявания, свързани с работата и над 43% от всички болнични ( по болест или лошо психологично състояние).

  • За 5 години броят на болнични в следствие на бърнауст, стрес, безпокойство, професионална неудовлетвореност се е увеличил с над 24%
  • Под 50% от служителите си позволяват да бъдат честни с преките си ръководители, при наличие на проблем в работата или в екипа, стрес, неудовлетворение и дори при наличние на по-добра идея.
  • Във всеки даден момент 50% от служителите на всяка фирма обмислят напускане заради проблеми в комуникацията с член/членове на екипа, неудовлетворение, стрес, конфликти, усещане за безпомощност. 

  УСЛУГИ ЗА КОМПАНИИ:

  ✔ Психологическо консултиране на служители
  • След запазване на час се отваря страница с подробна информация за различни опции за плащане. Може да платите по най-удобния за вас начин (банков превод, western union, Рaypal, Еpay, Easypay).
  • Ценоразписът е посочен в страницата за плащане, която се появява след завършване на резервация и в страница Календар.
  • Моля, забележете, че имате 24 часа за плащане на резервирания час. В противен случай резервацията ще бъде изтрита автоматично.

  Заплаща се както следва:

   1. Предварително в пълен размер договорената сума за онлайн срещипакетни и промоционални цени на услуги;
   2. Предварително за лична среща в кабинета;
   3. Ако клиентът е възпрепятстван, трябва да се обади възможно най-рано за промяна на часа. Не по-късно от 24 часа. Сумата за консултацията не се връща, а остава за следващата насрочена среща.
   4. Ако има основателна причина за отлагане с предизвестие по-малко от 24 часа, сумата за консултацията не се връща, а остава за следващата насрочена среща.
   5. Ако клиентът не предупреди за отлагане/отменяне на насрочена консултация и/или няма основателни причини, консултацията се счита за проведена, а сумата за консултацията остава като компенсация за потърпевшата страна;

  ✔ Целеполагане и развитие/ постигане на цели/

  Опитът ми показва, че възможността служителите да получат странична, обективна, професионална психологическа консултация, която да е напълно конфиденциална, повишава многократно както мотивацията за работа, ката и  ефективността на работното място.  Откритото и навременно обсъждане на трудностите и съмненията и разтоварване на насъбраните емоции, води до по-лесно и бързо развитие, поддържане на ясен фокус и по-големи професионални успехи.

  Допълнителни позитивни ефекти:

  ✎ повишаване на устойчивостта на стрес и напрежение;

  ✎ по-бързо справяне с емоционалното напрежение и поддържане на здравословна балансираност;

  ✎ понижаване на тревожността и съмненията в себе си и околните;

  ✎ развиване на гъвкавост спрямо неизвестността и промените;

  ✎ подпомагане процеса на вземане на решения от всякакво естество;

  ✎ личностно развитие на служителите, в следствие на работата им върху себе си и разрешаване на проблеми от личен характер, които са повлиявали представянето им на работа.

   Опитът ми категорично показва, че тази услуга носи големи ползи както за служителите, така и за работодателите и с времето все повече хора се възползват от нея. Постепенно тя се превръща от еднократна среща при нужда, в основен инструмент за поддържане и  подобряване на нивото на представяне на служителите.

  Психологическата консултация може да бъде за:

  ✎  Служители, изявили желание и интерес;

  ✎  Служители, чийто преки ръководители са преценили, че имат нужда (поради високото ниво на стрес в работата, проблеми с дадения служител или по друга причина)

  Условия за провеждане на психологическа консултация:

  ✎ В рамките на 60 минути;

  ✎ Он-лайн или в лична среща;

  ✎ Само след предварително резервиране на час;

   ✎  Всички срещи се провеждат при пълна конфиденциалност и в подкрепяща атмосфера;

  ✔ Обучаване на служители в техники за справяне със Стрес

  Най-общо казано стресът е състояние на силно нервно напрежение, което е предизвикано от отрицателни емоционални или физически въздействия. Като психолог с над 15 годишен опит често  работя с хора, страдащи от различни ефектни на стрес.

  Той може да се прояви в различни емоционални, поведенчески и дори физически симптоми. Най-честите соматични (физически) симптоми включват нарушения на съня, напрежение в мускулите, мускулни болки, главоболие, стомашно-чревни смущения и умора. Емоционалните и поведенчески симптоми, които могат да съпътстват излишния стрес включватнервност,тревожност, промени в навиците на хранене, включително преяждане, загуба на ентусиазъм или енергия, както и промени в настроението, раздразнителност и депресия. Известно е също, че хората под стрес има тпо-голяма склонност към прекомерна употреба или злоупотреба с алкохоли наркотици, пушенена цигари, също така се хранят нездравословно и не спортуват, което влошава ситуацията.

  Има доказателства, че високите нива на стрес, водятдо различни заболявания или състояния. Това включват ревожни разстройства, депресия, както и злоупотребата с наркотични вещества. Стресът може да засегне почти всяка система от органи, както и да провокира разнообразни реакции  като кожни обриви, високо кръвно налягане, сърдечно-съдови заболявания, някои стомашно-чревни заболявания, някои видове рак и дори процеса на стареене. Може да  увеличи честотата и тежестта на мигрената,  главоболието, пристъпитена астмата, както и колебанията на кръвната захар при диабетици. Множество психологически стресови ситуации могат да предизвикат временни (преходни) и дълготрайни (хронична) симптомина сериозно психично заболяване, наречено посттравматично стресово разстройство. 

  ✔ Бърнаут диагностика и индивидуални консултации за преодоляване

  Работата ни е една огромна част от живота ни. Ако усещате повече от два от тези симтоми, значи най-вероятно страдате от бърнаут (професионално прегаряне) и трябва да вземете мерки бързо: раздразнителност, чувство за тотално изчерпване, отпадналост, усещане за досада, силна циничност, липса на мотивация, постоянна умора, липса на концентрация, фокус върху негативните неща, чести здравословни проблеми, проблеми в личните отношения заради работата, постоянно чувство на неудовлетворение, тъга, усещане че няма смисъл.

  Основни причини за бърнаут:

   1. Несправедливо заплащане (38 %)
   2. Прекомерно натоварване с допълнителни задачи (30%)
   3. Задължителни допълнителни работни часове – overtime / after-hours work (12 %)
   4. Лош мениджмънт и конфликти с прекия ръководител (10 %)
   5. Негативна среда на работното място (10 %)
  ✔ Психологическа диагностика на служители

  При смяна на работното място и/или смяна на длъжността, при възникнали конфликти в следствие на някаква промяна свързана с политиката на компанията, проблем с колега или ръководител, проблем с видът работа или рязко понижаване на качеството на работата, психологическата диагностика може да помогне за откриване на проблемите, овладяване на ситуацията и планиране за правилна посока на промяната.

  ✔ Подбор на персонал и консултация на ЧР отдела

  Оставете на професионалистите да намерят най-добрите кандидати за свободната позиция. Обученият психолог вижда много отвъд автобиографията и позитивните думи. Речевите структури, поведенческите особености, провокативните въпроси и цялостната оценка на личността дават една много по-цялостна картина, в контекста на която може да се избере не просто най-добрият специалист за работата, но и най-подходящият хараклтер за екипа и фирмената култура във вашата компания.

  Спестете сили и време. Поверете подбора на персонал на професионалистите. 

  ✔Психологическа интервенция

  Чувство на паника, страх и безпокойство, изпотяване и изтръпване на крайниците, недостиг на въздух, сърцебиене, неспособност да се успокоите, сухота в устата, психическа нестабилност, гадене, виене на свят, умора, отпадналост, безсъние.

  ✔ Подкрепа при решаването на конфликти

  Конфликтите на работното място не са рядкост. Но причините за тях може да бъдат всякакви. От професионални търкания и проблеми с доверието, през лични възгледи до лични проблеми, които просто избиват в офиса от рода на ревност, изневяра, раздяла/развод, болест, кредит, домашно насилие.

  Независимо от причините, основната стъпка към решаването на всеки конфликт е установяването му и правилния подход и към двете страни. Професионалната психологическа помощ може да помогне за култивиране на здравословна и приятелска среда в офиса, да обучи хората на градивна критика и даване на обратна връзка, както и здравословно изразяване на емоциите.

  ✔ Ниска самооценка, комплекс за непълноценност, проблеми със самочувствието

  Ако служител се чувства недостатъчно добър, неможещ, незнаещ, непълноценен, ако усеща, че в него има един „садистичен критик“, който постоянно:

  ✎ се стреми към несъществуващо съвършенство или просто към високи стандарти, заради които никога не получава удовлетворение от работа си;

  ✎ говори с негативни фрази, изразяващи отрицание, от сорта на: „не съм сигурен, не съм готов, не мога, няма да се справя, нямам достатъчно знания, опит…;“

  ✎ дава различни извинения и оправдания, в случай че има проблем. Не е способен да понесе отговорността за постъпките и решенията си;  

  ✎  отхвърля комплиментите и благодарността, чувства се неловко, когато го признаяи и веднага се противопоставя на похвалите, в опит да докаже противното:“О, това не беше нищо особено“,“Аз извадих късмет“, „Колегите ми го направиха, аз просто помогнах“;

  ✎ Чувството за вина, както и перфекционизмът могат да бъдат причина за ниска самооценка. чувството за вина. Не е важно за какво

  ✎ е пасивен. Или, иначе казано, липса на всякаква инициатива. Дори и да притежава умения, знания, власт, при първа възможност ги предава в ръцете на някой друг, защото не е сигурен, че ще се справи със своята задача.

  ✎ се съгласява с отсрещната страна по време на спор, защото не може и не иска да отстоява позицията си, а често дори не е сигурен в нея („може пък другият да знае повече от мен“). 

  ✎ отхвърля отговорност за собствените си решения. А най-добре ще е, ако нищоне зависи от него, защото най-трудното нещо за несигурните в себе си хора е да бъдат критикувани от близките си, които  се страхуват да не изгубят.

  ✎ Има и друг вариант, в който хората с ниска самооценка се държат точно на обратно с околните –  проявяват открита враждебност, цинизъм  и агресивност. Но, това е само защитна позиция на принципа „Най-добрият начин за защита е нападението“. 

  Успешни истории

  Брой индивидуални клиенти

  %

  Успеваемост

  Най-хубавото на психологическото консултиране е, че:

  Се срещаш с човек, който те приема такъв, какъвто си, в напълно приятелска атмосфера, без осъждане.

  Можеш да споделиш абсолютно всичко, което ти тежи при пълна дискретност, без упреци и притеснения.

  Винаги можеш да разчиташ на компетентна помощ. Човек, който и винаги знае най-адекватното решение.

  %

  Успеваемост в работата ми с мотивирани за промяна клиенти

  %

  От клиентите успяват да решат проблема си в рамките на до 10 срещи

  Нуждаеш се от помощ?

  Запиши час за психологическа консултация още сега!